NIEUWS

Mercedes Benz Smartkey sleutel programeren

09 January 2017
Vanaf januari 2017 leveren en programeren wij bijna alle Mercedes smartkey's uitsluitend op...
Lees meer >>

VEILIGHEIDSCILINDER

Waarom een veiligheidscilinder?

Bij vervanging van of nieuwe aankoop van cilinders adviseren wij veiligheidscilinders. Hieronder wordt uitgelegd welke methoden worden gebruikt door inbrekers om zonder sleutel uw huis of pand binnen te komen. Een cilinder kan door een inbreker met de volgende methodes opengebroken worden:

  • Boren
  • Trekken
  • Slagsleutelmethode

Uit onze test van 60 cilinders, toegepast bij het PKVW-keurmerk, blijkt dat deze eenvoudig zijn te openen. 47 cilinders (80%) zijn door een expert binnen 3 minuten te openen met de zogeheten slagsleutel-methode. Een leek kan 22 van die 47 cilinders ook openen. Het lukte ons voor bijna alle cilinders een slagsleutel te maken. En als het ons lukt, dan kunnen anderen dat ook. Op internet zijn er aanbieders die beweren elke slagsleutel op bestelling te kunnen leveren. Dit aanbod hebben we echter niet onderzocht.

Boren en trekken zijn eenvoudige methodes, die weinig voorbereidingstijd vragen van een inbreker. Een cilinder die alleen beveiligd is tegen de slagsleutel methode, is niet voldoende beschermd tegen boren en trekken.

Boormethode
Door middel van een boormachine kan een cilinder in de sleutelrichting uitgeboord of uitgefreesd worden. De stiften die de cilinder dicht moeten houden vallen in het overgebleven gat, waarna het slot te openen is.

Trekmethode
Bij de trekmethode wordt gebruik gemaakt van een gehard stalen schroef. De schroef draait de inbreker in de cilinder, waarna hij de cilinder uit het slot trekt.

(bron: consumentenbond, 23 mei 2006)
 

 

M&C Color veiligheidscilinder SKG*** <h6>M&C Color veiligheidscilinder SKG*** beveiligd tegen boren, trekken en de slag methode.</h6>