NIEUWS

Mercedes Benz Smartkey sleutel programeren

09 January 2017
Vanaf januari 2017 leveren en programeren wij bijna alle Mercedes smartkey's uitsluitend op...
Lees meer >>

KLUIZEN

Vermijd schijnveiligheid!

Marktwerking heeft voor- en nadelen.
Eén van de nadelen van marktwerking is taalgebruik. Reclames prijzen "kluizen" aan, in werkelijkheid enkelwandige metalen dozen zonder enig certificaat.

Voordat u een kluis aanschaft is het belangrijk uzelf de volgende vragen te stellen:

Wat wilt u precies in de kluis opbergen en waartegen wilt u uw kluisinhoud beschermen?

  • Bescherming tegen brand. Een kluis wordt brandwerend genoemd als de inhoud van de kluis gedurende een bepaalde tijd niet warmer wordt dan 150°C. Dit is ruim onder de schroeigrens van papier.
  • Bescherming tegen inbraak. De inbraakwerendheid van een kluis wordt bepaald door de “indicatie waardeberging”. Deze wordt door de meeste verzekeraars als richtlijn gebruikt. De indicatie waardeberging geeft aan welke waarde in geld en/of kostbaarheden u veilig in uw kluis kunt opbergen.
  • Combinatie brand, inbraakwering. Een combinatie van de hierboven vermelde informatie.
  • Bescherming van datagegevens. Voor bescherming van datagegevens hanteren wij andere prioriteiten en zijn diverse andere combinatie mogelijkheden mogelijk.
  • Waar wilt u de kluis gaan plaatsen? Sleutel & Slotengigant Waalko Hubers staat garant volgens de opgestelde richtlijnen van verzekeraars  voor professionele plaatsing, inbouw en verankering  van uw kluis.
  • Heeft u de sleutel van de kluis liever in uw zak of in uw hoofd? U kunt hierbij denken aan een kluis met alleen een sleutelslot, een digitaalslot of een combinatie hiervan.
  • Let op: kasten tot 1000 kg moeten altijd deugdelijk verankerd zijn.